Kesknädala ORELIKONTSERT 17.07 kell 19 – Nadiya Velychko

Tallinna toomkiriku suviste kesknädala orelikontsertide sarja kolmanda kontserdi annab ukraina organist Nadiya Velychko (Lviv).
Kavas J. S. Bach, M. Reger, A. Pärt, O. Kozarenko, V. Nazarov, B. Frolyak

Olete oodatud osa saama Ukraina muusikakultuurist!
Piletid 10/7 € müügil kohapeal.

Organistidele tasuta sissepääs.

Nadiya Velychko sündis Ukrainas Lvivis. Ta lõpetas 1992. aastal S. Krushelnytska erimuusikakooli, seejärel 1992. aastal Lvivis M. Lysenko kõrgema riikliku muusikainstituudi. Aastatel 1999-2003 õppis ta Kiievi P. Tšaikovski riiklikus muusikaakadeemias klaveri ja oreli erialal.
Alates 2001. aastast töötab Nadiya sooloorganistina Lvivi oreli- ja kammermuusika majas. Ta on osalenud arvukatel rahvusvahelistel muusikafestivalidel ning on alaline osavõtja Lvivi vanamuusika festivalil ning Diapasoni orelimuusika festivalil.

Artisti ajendiks on soov näidata orelimuusika olulisust tänapäeva Ukraina kultuuri jaoks ning laiendada repertuaari kuulajate jaoks. 2021. aastal ilmus tema plaat UKF-i egiidi all toimuva Ukraina orelimuusika festivali jaoks loodud kontserdikavaga. CD-l on ukraina kaasaegsete heliloojate (B. Froljak, L. Grabovski, V. Hontšarenko, O. Kozarenko) teosed.

Nadiya Velychko on pühendunud orelimuusika edendamisele. Tema repertuaaris on kõigi stiilide ja perioodide teoseid, alates renessansist kuni moodsa muusikani, moodustades üle 30 kontserdikava, mida ta on oma esinejakarjääri jooksul on publikule esitanud. Nadiya Velychko on esinenud Poolas, Saksamaal, Rootsis, Slovakkias, Taanis, USA-s.
Nadia Velychko näeb oma missioonina orelikunsti populariseerimist Ukrainas, ukraina muusika propageerimist maailmas ja kontseptuaalsete kontserdikavade loomist. Oma soolokavade töös pöörab ta suurt tähelepanu kaasaegsele Ukraina orelimuusikale. Alates täiemahulise sõja algusest esindab Nadia Velychko Ukraina muusikakultuuri ning on andnud orelikontserte Saksamaal, Poolas, Itaalias, Rumeenias ja Soomes.

    </a>


    Tallinna Toomkogudus 13.07.2024

    Nothing from Laupäev, 07 september 2024 to Reede, 27 september 2024.

    Suur kalender

    Maarja kirik

    Maarja kirik